Waar wij werken

Binnen het programma Sportfordevelopment.nl 2020- 2024 bouwen we voort op de positieve resultaten van het programma Sportfordevelopment.nl 2012-2015 en 2016-2020. Tijdens deze programma periode wordt de initiële geografische focus van 8 landen die binnen dit programma zijn geselecteerd uitgebouwd naar 18 landen.


Zuid Afrika is – na Nigeria – de tweede grootste economie van Afrika en heeft nu de status bereikt van een middeninkomen land. De komende jaren zal de relatie tussen Zuid Afrika en Nederland daarom langzaam veranderen van een relatie gericht op ontwikkelingshulp naar een relatie gericht op handel. Binnen het nieuwe programma zal de focus in Zuid Afrika in 2016/2017 nog gericht zijn op ontwikkeling. In de laatste twee jaar van het programma zal deze focus verschuiven naar economische groei.

Naast bovenstaande 8 landen zal de geografische focus in het nieuwe programma (2016-2020) uitgebreid worden naar het Grote Merengebied (Rwanda, Burundi, Democratische Republiek Congo en Oeganda). In dit gebied zal het programma starten met een pilot project Vrede en Sport.

  Kenia


  Mali


  Mozambique


  Egypte


  Suriname


  Zuid Afrika


  Indonesië


  Palestijnse gebieden